За втори път общото събрание на акционерите на многопрофилната болница в

...
За втори път общото събрание на акционерите на многопрофилната болница в
Коментари Харесай

Отново неуспешен е опитът за избор на изпълнителен директор на болницата в Ловеч

За втори път общото заседание на акционерите на многопрофилната болница в Ловеч не беше определен изпълнителен директор след като към момента актуалният Янко Кочев подаде оставка в края на април.

През август общото заседание не одобри оставката на Янко Кочев като шеф, а днешното не се състоя поради неналичието на кворум, защото не участва представителят на мажоритарния собственик- Министерството на здравеопазването, предава БНР.

Все още актуалният шеф на лечебното заведение Янко Кочев разясни, че ще търси законови процедури да бъде освободен от поста.

" Смятам да подхваща съответните правно-нормативни дейности. Аз съм подал предизвестие още на 29 април. По закона за обществените предприятия и по контракта ми за ръководство срокът на предизвестието е три месеца да ме освободят от служба. От 29 април досега са пет месеца. Август месец принципалът, Министерството на здравеопазването, не бяха съгласни с това предупреждение и сега диря съвещания какви дейности да подхваща този проблем да го приключим и да няма недоразумения ".

Кочев разясни, че към момента е шеф на болничното заведение и ще продължи да върви на работа, макар появилите се информации, че стопира да работи.

" Докато завърши. Аз съм предложил кандидатура, която дава отговор на всички нормативни условия за изпълнителен шеф ".

Предложеният от Кочев за нов изпълнителен шеф е заместникът му по здравната част доктор Алдин Начков.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР